- Konteyner bahçeciliğinin yararları
- 3. Doğru konteyneri kura çekmek
- 4. Konteyner bitkileri için arazi ma basma
- 5. Sulama kabı bitkileri
- 6. Konteyner bitkilerinin zararlıları ma rahatsızlıkları
- 7. Konteyner bostan problemlerini yok etme
- Kışlık konteyner bitkileri
- 9. Konteyner Bostan Projeleri
- 10. Sorular ma Cevaplar
Antet | Özellikler |
---|---|
Konteyner bahçeciliği |
|
Ufak alanlarda bahçecilik |
|
Ufak Feza Bahçeciliği |
|
Konteyner Bostan İpuçları |
|
Konteyner Bostan Fikirleri |
|
Konteyner bahçeciliğinin yararları
Konteyner Bahçeciliği, aşağıdakileri içeren geleneksel bahçeciliğe nazaran bir dizi yarar sunar:
- Verandalar, balkonlar ma güverteler benzer biçimde minik alanlarda nebat yetiştirmenin mükemmel sade yoludur.
- Konteyner bitkileri yerdeki bitkilerden henüz azca hizmet gerektirdiğinden, bahçeye fazlaca artık tarihi sıfır insanoğlu için bile pekiyi sade seçenektir.
- Konteyner bahçeciliği, fazlaca artık arazi yahut basma almanız gerekmediğinden, geleneksel bahçecilikten henüz müsait muhtemelen.
- Konteyner bahçeleri kolay cereyan ettirilebilir, işte birlikte onları aut mekanlarının görünümünü değişiklik yapmak talip insanoğlu için muhteşem sade alternatif haline getirir.
- Konteyner bahçeleri, evinizdeki yahut bahçenizdeki ahvalruhiye standardını artırmaya destek muhtemelen.
3. Doğru konteyneri kura çekmek
Seçtiğiniz konteyner türü, abartmak arzu ettiğiniz bitkilerin boyutuna ma türüne asılı olacaktır. Sade cilt seçerken dikkate katılması ihtiyaç duyulan eksik :
- Ebat: Konteynerin boyutu hangi büyüklüğünde toprağı tutabileceğini ma çoklu nebat büyüyebileceğinizi belirler.
- Araç-gereç: Konteynerin malzemesi hangi büyüklüğünde suyu tuttuğunu ma hangi büyüklüğünde pekiyi boşaldığını etkileyecektir.
- Drenaj: Konteynerin akarsu basmayı için drenaj deliklerine haiz olduğu için güvenilir olun.
- Etki: Konteynerin ağırlığı, cereyan ettirmeyi planlıyorsanız mühim olacaktır.
Konteyner bahçeciliği için kullanılan yeryüzü münteşir konteyner türlerinden bazıları:
- Tencereler: Tencereler konteyner bahçeciliği için popüler sade seçimdir, bu sebeple muhtelif ebat ma malzemelerde gelirler.
- Sandıklar: Sandalar henüz aka bitkiler yapmak için muhteşem sade seçenektir.
- Kovalar: Kovalar, fazlaca artık suya gerekseme duyan bitkiler yapmak için pekiyi sade seçenektir.
- SHERBARRROWS: The Rhesak, bitkileri cereyan ettirmek için muhteşem sade seçenektir.
Hangi janr sade cilt seçerseniz seçin, bitkileriniz için doğru boyutta olduğu için ma drenaj deliklerine haiz olduğu için güvenilir olun.
4. Konteyner bitkileri için arazi ma basma
Konteyner tesisleriniz için kullandığınız arazi ma basma türü, umumi sıhhat ma büyümeleri için önemlidir. Konteyner bitkileri, gıda açısından varlıklı pekiyi drene edilmiş sade toprağa gerekseme duyarlı. Kafa toprağı, kompost ma perlit yahut kumun sade kombinasyonunu kullanarak ticari sade baş karışımı satın alabilir yahut öz arazi karışımınızı yapabilirsiniz.
Konteyner bitkileriniz için sade basma seçerken, konteyner tesisleri için hususi olarak formüle edilmiş sade basma kura çekmek önemlidir. Konteyner bitkileri, fosfor ma potasyum bakımından ali ma azot bakımından az sade gübreye gerekseme duyarlı. Nakit basma yahut ağır salınan sade basma kullanabilirsiniz.
Bağlama talimatlarına nazaran konteyner bitkilerinizi tertipli olarak gübreleyin. Çılgın gübreleme bitkilerinize engel verebilir, bu yüzden talimatları dikkatle izlemek önemlidir.
Konteyner bitkilerinize çalmak için birtakım ipuçları:
- Bitkilerinizi tertipli olarak sulayın, sadece bu tarz şeyleri haddenartık sulamayın.
- Bağlama talimatlarına nazaran bitkilerinizi tertipli olarak gübreleyin.
- Bitkilerinizi kucak dolusu gündüz ışığı alacakları sade yere yerleştirin.
- Bitkilerinizi zararlılardan ma hastalıklardan koruyun.
Işte ipuçlarını izleyerek, konteyner tesislerinizin elisıkı alanlarda gelişmesine destek olabilirsiniz.
5. Sulama kabı bitkileri
Sulama konteyner bitkileri konteyner bahçıvanları için yeryüzü mühim görevlerden biridir. Konteyner bitkileri yerdeki bitkilerden henüz süratli kurur, bu yüzden henüz sulanmaları icap eder. Sulama sıklığı, kabın boyutuna, nebat tipine ma ahvalruhiye koşullarına asılı olacaktır.
İşte istila bitkilerini suvarmak için birtakım ipuçları:
- Suyun bitkinin köklerine erişmesi için ma pir akarsu.
- Sabahın erkek saatlerinde yahut güneşin olmadığı akşamın geç saatlerinde akarsu.
- Yel suyu köklerden uzaklaştıracağından, bitkilerinizi rüzgarlı sade günde sulamaktan kaçının.
- Sulamadan ilkin arazi nemini deneyin. Yer dokunuşta kurusa, bitkilerinizi sulama dönemidir.
Bitkilerinizi hangi sıklıkta sulayacağınızdan güvenilir değilseniz, tetik olun ma bu tarz şeyleri gerekseme duyduklarından henüz suvarmak yeryüzü iyisidir. Çılgın sulandırma, sualtı büyüklüğünde zararı olan muhtemelen, bu yüzden bitkileriniz için çalışan sade balans çıkarmak önemlidir.
6. Konteyner bitkilerinin zararlıları ma rahatsızlıkları
Konteyner bitkileri, bir yerde yetiştirilen bitkiler benzer biçimde muhtelif zararlılara ma hastalıklara alın hassastır. Sadece, sorunları önlemeye destek gezmek için yapabileceğiniz eksik vardır.
ilk başlarda, kaplarınızın pak ma yıkıntı içermediğinden güvenilir olun. Işte, zararlıların dükkan kurmasını engellemeye destek olacaktır.
İkincisi, bitkilerinizi tertipli ma uzun sulayın. Işte, kökleri sıhhatli ma kuvvetli tutmaya destek olacak ma onları zararlılara ma hastalıklara henüz azca kırılgan ağıl getirecektir.
Üçüncüsü, bitkilerinizi saz talimatlarına nazaran gübreleyin. Işte, onlara sıhhatli yaşamak için gerekseme duydukları gıdaları vermeye destek olacaktır.
Konteyner bitkilerinizde zararlılar yahut hastalıklar ayrım ederseniz, bu tarz şeyleri buyurmak için yapabileceğiniz eksik vardır.
Ufak sorunlar için, bitkileri sade akarsu ma sabun çözeltisi ile püskürtmeyi deneyebilirsiniz. Işte, zararlıları çıkarmaya ma dümbelek gelmelerini engellemeye destek muhtemelen.
Henüz ağırbaşlı sorunlar için kimyasal sade pestisit yahut fungisit kullanmanız gerekebilir. Etiketteki talimatları dikkatlice izlem ettiğinizden güvenilir olun.
Sade böcek yahut hastalığı iyi mi edeceğinizden güvenilir değilseniz, ustalaşmış sade bahçıvana müracaatetmek yeryüzü iyisidir.
7. Konteyner bostan problemlerini yok etme
Konteyner bahçeciliği, minik alanlarda nebat yapmak için mükemmel sade erkân muhtemelen, sadece mücbir muhtemelen. İşte konteyner bahçıvanlarının karşılaşabileceği birtakım münteşir problemler ma bu tarz şeyleri aradankaldırmak için ipuçları:
- Bitkiler soluyor. Işte çoğu zaman akarsu eksikliğinden oluşur. Bilhassa hamam havalarda bitkilerinizi tertipli olarak suladığınızdan güvenilir olun.
- Bitkiler sararıyor yahut yaprakları düşürüyor. Işte, fazlaca artık yahut fazlaca azca akarsu, fazlaca artık yahut fazlaca azca gündüz ışığı yahut zararlılar yahut hastalıklar iç gezmek suretiyle bir takım faktörden kaynaklanabilir.
- Bitkiler pekiyi büyüyor. Işte, cılız arazi kalitesi, gıda eksikliği yahut ekşi hizmet benzer biçimde bir takım faktörden kaynaklanabilir.
- Bitkiler zararlılar yahut hastalıklarla salgın edilir. Zararlılar ma hastalıklar konteyner bahçeleri için aka sade problem muhtemelen. Zararlıları ma rahatsızlıkları için, düşmüş yaprakları ma kalıntıları arıtmak benzer biçimde pekiyi bostan hijyeni icra etmek ma zararlıları denetlemek için böcü sıkıcı sabun yahut bahçecilik yağ işletmek önemlidir.
Sade konteyner bostan sorununu gidermekte problem yaşıyorsanız, sade bostan uzmanına müracaatetmek daima pekiyi sade fikirdir.
Kışlık konteyner bitkileri
Ahvalruhiye soğumaya başladığında, konteyner bitkilerinizi elementlerden arkalamak için kışın kışlamak önemlidir. Konteyner bitkilerinizi iyi mi kışlaştıracağınıza dayalı eksik gerekçe:
- Külot yahut karlı sade bölgede yaşıyorsanız bitkilerinizi içeride getirin.
- Bitkilerinizi güneye nazır sade cam benzer biçimde salkın, akpak sade yere yerleştirin.
- Şita aylarında bitkilerinizi henüz azca sulayın.
- Şita aylarında bitkilerinizi henüz azca sıklıkta gübreleyin.
- Zararlıların ma rahatsızlıkların emarelerini izleyin ma gerektiğinde edin.
Işte ipuçlarını izlem ederek, konteyner bitkilerinizin kışın hayatta kalmasına ma ilkbaharın gelişmesine destek olabilirsiniz.
9. Konteyner Bostan Projeleri
Konteyner bahçeciliği, bahçenize yahut verandınıza tüs ma alaka eklemenin mükemmel sade yoludur ma bununla beraber evlatları bahçeciliğe iç etmenin keyifli ma ödüllendirici sade yolu muhtemelen. Konteyner bahçeciliği projeleri için eksik düşünce:
- Konteynerlerde sade nebat bahçesi yetiştirin. Işte, yiyecek yakmak için taravetli otların olması için mükemmel sade yoldur ma bununla beraber çocuklar için keyifli sade projedir.
- Konteyner göveri bahçesi oluşturun. Kızanak, biber, budala ma kâhı iç gezmek suretiyle kaplarda muhtelif sebzeler imal edebilirsiniz.
- Konteyner gül bahçesi dikin. Işte, aleni alanınıza tüs ma yumuşaklık eklemenin mükemmel sade yoludur.
- Amudi sade bostan nesir edin. Işte, amudi kullanmanın ma minik sade alanda muhtelif bitkiler yetiştirmenin mükemmel sade yoludur.
- Konteyner kuş banyosu yapın. Işte, kuşları bahçenize tabankeş keyifli ma rahat sade projedir.
Daha çok düşünce için aşağıdaki kaynaklara ayn atın:
10. Sorular ma Cevaplar
S: Konteyner bahçeciliğinin yararları nedir?
C: Konteyner bahçeciliğinin aşağıdakileri içeren birnice yarar vardır:
- Hangi büyüklüğünde minik olduğuna bakılmaksızın, bitkileri rastgele alanda imal edebilirsiniz.
- Kaplar kolay cereyan ettirilebilir, böylece bu tarz şeyleri yeryüzü pekiyi fer koşullarına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Konteyner bitkilerinin, zeminde yetiştirilen bitkilere nazaran zararlılar ma hastalıklar tarafınca müşahede olasılığı henüz düşüktür.
- Konteyner bahçeciliği, fazlaca artık tecrübeniz yoksa bahçeciliğe adım atmak için mükemmel sade yoldur.
S: Konteyner bahçeciliği için kullanılabilecek değişik konteyner türleri nedir?
C: Konteyner bahçeciliği için kullanılabilecek birnice değişik konteyner vardır:
- Tava
- Bulaşıklar
- Kovalar
- Varil
- Şişe Kutuları
- Somurtkan sepetler
S: Konteyner bahçeciliği için ne bitkiler yeryüzü müsait?
C: Konteyner bahçeciliği için yeryüzü pekiyi bitkiler iklime ma bulunan gündüz ışığına asılı olarak değişmiş olur. Sadece, birtakım umumi ipuçları şunları ihtiva eder:
- Ufak ma kompakt boyutta bitkileri seçin.
- Kuraklığa dayanabilen ma fazlaca artık akarsu gerektirmeyen bitkileri seçin.
- Zararlılara ma hastalıklara kuvvetli bitkileri seçin.
0 Yorum