Uzun Vadeli Diyete Nasıl Bağlı Kalınır

II. Realist hedefler belirleyinIII. Bir yardımcı sistemi bulunIV. Kademeli değişimler yapınV. Sıhhatli besleninVI. Tertipli egzersiz yapınVII. Yeterince uyuyunVIII. Stresi yönetinIX. Sağlıksız zayıflama şekillerinden kaçınınMerak edilenler Antet Yanıt Rejim Rejim, kg vermek yahut sıhhatli bir kiloyu korumak benzer biçimde muayyen bir hedefe ulaşmak için tasarlanmış bir beslenme planıdır. Beklentiler Beklentiler gelecekte ne olacağına dair inançlardır. Uzun vadeli Uzun vade, bir yıldan daha uzun bir vakit dilimini anlatım eder. Realist Realist, gerçekleşmesi olası yahut olası olan şey demektir. Kilogram kaybı Zayıflama, zayıflama sürecidir. II. Realist hedefler belirleyin Zayıflamaya yahut sıhhatli bir kiloyu korumaya çalışırken yapmanız ihtiyaç duyulan en mühim şeylerden biri, kendiniz için realist hedefler belirlemektir. Hedeflerinizi oldukça yükseğe koyarsanız, cesaretiniz kırılır ve pes edersiniz. Bunun yerine, uzun solukta uygulayabileceğiniz minik, ulaşılabilir değişimler meydana getirmeye odaklanın. Realist zayıflama hedeflerine dair birtakım örnekler şunlardır: Haftada 1-2 kg vermek Meyve, sebze ve tam tahıllardan oluşan sıhhatli bir rejim yiyecek Tertipli egzersiz yapmak Yeterince uyumak […]

Varsayılan Görsel

Uzun Vadeli Diyet Sanatı: Gerçekçi Beklentiler Belirlemek

II. Realist hedefler belirleyin
III. Bir yardımcı sistemi bulun
IV. Kademeli değişimler yapın
V. Sıhhatli beslenin
VI. Tertipli egzersiz yapın
VII. Yeterince uyuyun
VIII. Stresi yönetin
IX. Sağlıksız zayıflama şekillerinden kaçının
Merak edilenler

Antet Yanıt
Rejim Rejim, kg vermek yahut sıhhatli bir kiloyu korumak benzer biçimde muayyen bir hedefe ulaşmak için tasarlanmış bir beslenme planıdır.
Beklentiler Beklentiler gelecekte ne olacağına dair inançlardır.
Uzun vadeli Uzun vade, bir yıldan daha uzun bir vakit dilimini anlatım eder.
Realist Realist, gerçekleşmesi olası yahut olası olan şey demektir.
Kilogram kaybı Zayıflama, zayıflama sürecidir.

Uzun Vadeli Diyet Sanatı: Gerçekçi Beklentiler Belirlemek

II. Realist hedefler belirleyin

Zayıflamaya yahut sıhhatli bir kiloyu korumaya çalışırken yapmanız ihtiyaç duyulan en mühim şeylerden biri, kendiniz için realist hedefler belirlemektir. Hedeflerinizi oldukça yükseğe koyarsanız, cesaretiniz kırılır ve pes edersiniz. Bunun yerine, uzun solukta uygulayabileceğiniz minik, ulaşılabilir değişimler meydana getirmeye odaklanın.

Realist zayıflama hedeflerine dair birtakım örnekler şunlardır:

  • Haftada 1-2 kg vermek
  • Meyve, sebze ve tam tahıllardan oluşan sıhhatli bir rejim yiyecek
  • Tertipli egzersiz yapmak
  • Yeterince uyumak
  • Stresi tedvir etmek

Realist hedefler belirlediğinizde, bunlara yetişme ve uzun solukta sıhhatli bir kiloyu koruma olasılığınız daha yüksektir.

III. Bir yardımcı sistemi bulun

Zayıflama hedeflerinize sadık kalmanın en iyi yollarından biri yardımcı sistemi bulmaktır. Bu, zayıflamaya çalışan aile üyeleri, dostlar yahut öteki kişiler olabilir. Sizi destekleyecek kişilerin olması, motive ve görevli kalmanıza destek olabilir ve karşılaştığınız zorluklar hakkındaki konuşabileceğiniz birinin olması da yararlı olabilir.

Bir yardımcı sistemi bulmanın birçok yolu vardır. Bir zayıflama programına yahut grubuna katılabilir yahut toplumsal medya yahut forumlar vasıtasıyla çevrimiçi olarak öteki insanlarla irtibat kurabilirsiniz. Ek olarak bölgenizdeki bir yardımcı grubu bulma hikayesinde doktorunuzla yahut bir diyetisyenle konuşabilirsiniz.

Bir yardımcı sistemine haiz olmak zayıflama yolculuğunuzda büyük bir ayrım yaratabilir. Yolunuzda kalmanıza, hedeflerinize ulaşmanıza ve kg kaybınızı uzun solukta korumanıza destek olabilir.

Uzun Vadeli Diyet Sanatı: Gerçekçi Beklentiler Belirlemek

II. Realist hedefler belirleyin

Başarıya ulaşmak için yapabileceğiniz en mühim şeylerden biri realist hedefler belirlemektir. Hedeflerinizi oldukça yükseğe koyarsanız, cesaretiniz kırılır ve pes edersiniz. Bunun yerine, uzun vadeli hedeflerinize kademeli olarak ulaşmanıza destek olacak minik, ulaşılabilir değişimler meydana getirmeye odaklanın.

Sözgelişi, kg vermek istiyorsanız, bir ayda zayıflama hedefi koymayın. Bu realist değildir ve hayal kırıklığına yol açması muhtemeldir. Bunun yerine, haftada 1-2 zayıflama hedefi koyun. Bu daha ulaşılabilir bir hedeftir ve uzun solukta motivasyonunuzu korumanıza destek olacaktır.

Hedef belirlerken, spesifik olmak da önemlidir. Sözgelişi, “Kilogram vermek isterim” demek yerine, “Sene sonuna kadar 10 kg vermek isterim” deyin. Bu, odaklanmanıza ve motive olmanıza destek olacaktır.

Okuyun  Düşük Karbonhidratlı Diyet Zihinsel Sağlığı Güçlendirir

En son, hedeflerinizin hayatınızla ilgili olduğu için güvenli olun. Kilogram vermekle ilgilenmiyorsanız, zayıflama hedefi dercetmek motive edici olmayacaktır. Bunun yerine, sizin için mühim olan ve başarmak için hırslı olduğunuz hedefler koymaya odaklanın.

Uzun Vadeli Diyet Sanatı: Gerçekçi Beklentiler Belirlemek

V. Sıhhatli beslenin

Sıhhatli bir rejim, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı olan bir rejimdir. Ek olarak doymuş yağ, kolesterol ve sodyum açısından düşük olmalıdır. Sıhhatli bir rejim yapmak zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilir ve ek olarak genel sağlığınızı iyileştirebilir.

Sıhhatli beslenmek için birtakım ipuçları:

  • Kucak dolusu meyve ve sebze yiyin. Meyve ve sebzeler vitamin, mineral ve lifle doludur. Kendinizi tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilir ve ek olarak zayıflamanıza de destek olabilirler.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin. Tam tahıllar, tok ve doygunluk olmuş hissetmenize destek olabilecek iyi bir lif deposudur. Ek olarak kolesterol ve kan şekeri seviyenizi düşürmenize destek olabilirler.
  • Doymuş yağ, kolesterol ve sodyum alımınızı sınırlayın. Doymuş yağ, kolesterol ve sodyum kalp hastalığı, nüzul ve öteki sıhhat sorunları riskinizi artırabilir.
  • Bolca su için. Su, iyi sıhhat için eğer olmazsa olmazdır. Susuz kalmamanıza destek olabilir ve ek olarak zayıflamanıza de destek olabilir.

Sıhhatli bir rejim yapmak uzun vadeli kg kaybının mühim bir parçasıdır. Bu ipuçlarını takip ederek sıhhatli kalmak ve kg vermek için gerekseme duyduğunuz gıdaları aldığınızdan güvenli olabilirsiniz.

Uzun Vadeli Diyet Sanatı: Gerçekçi Beklentiler Belirlemek

6. Stresi yönetin

Stres sağlıksız beslenme alışkanlıklarına ve kg alımına yol açabilir. Ek olarak sıhhatli bir rejime ve egzersiz planına uymayı zorlaştırabilir. Stresi tedvir etmek için egzersiz, yoga yahut meditasyon benzer biçimde sıhhatli başa çıkma yolları bulmaya çalışın. Stresinizi yönetmekte zorlanıyorsanız bir terapist yahut danışmanla görüşün.

VII. Yeterince uyuyun

Kafi uyku almak genel sıhhat ve sağlık için eğer olmazsa olmazdır ve kg kaybı için de önemlidir. Uyku eksikliğiniz olduğunda, vücudunuz daha çok stres hormonu kortizol üretir ve bu da artan açlık ve isteklere yol açabilir. Ayrıca, uyku eksikliği yargılama ve karar verme becerilerinizi bozabilir ve bu da yiyecekler hakkındaki sıhhatli seçimler yapmayı daha da zorlaştırabilir.

Bir çok yetişkinin gecede ortalama 7-8 saat uykuya ihtiyacı vardır. Yeterince uyumuyorsanız, tavsiye edilen miktara ulaşana kadar her gece uyuduğunuz süreyi kademeli olarak artırmayı kontrol edin. Ek olarak hafta sonları bile her gün aynı saatte yatağa girip uyanmayı deneyebilirsiniz.

Kafi uyku almak zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilir. Ek olarak genel sıhhat ve refahınızı da iyileştirebilir.
Stresi yönetin

VIII. Stresi yönetin

Stres zayıflamanın önünde büyük bir mani olabilir. Stresli olduğunuzda vücudunuz iştahınızı artırabilen ve zayıflamanızı zorlaştıran bir hormon olan kortizol üretir. Ek olarak aşırı yeme yahut romantik yeme benzer biçimde sağlıksız yeme alışkanlıklarına da yol açabilir.

Okuyun  Yeni Başlayanlar İçin Paleo Diyeti Tarifleri

Stresi tedvir etmek ve zayıflama şansınızı çoğaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunlar şunları ihtiva eder:

  • Yeterince uyuyun.
  • Sıhhatli beslenin.
  • Tertipli egzersiz yapın.
  • Yoga, meditasyon yahut derin soluk alma benzer biçimde rehavet tekniklerini uygulayın.
  • Sevdiklerinizle zaman geçirin.
  • Her gün keyif aldığınız bir şey yapın.

Stresle tek başınıza başa çıkmakta zorlanıyorsanız, bir terapist yahut danışmanla konuşmayı düşünün. Stresle sıhhatli bir halde başa çıkma mekanizmaları ve stratejileri geliştirmenize destek olabilirler.

IX. Sağlıksız zayıflama şekillerinden kaçının

İnsanların süratli kg vermek için deneyebileceği birçok sağlıksız zayıflama yöntemi vardır. Bu yöntemler tehlikeli ve yansız olabilir ve uzun solukta kg alımına yol açabilirler.

En yaygın sağlıksız zayıflama şekillerinden bazıları şunlardır:

  • Çarpıcı rejim
  • Öğün atlamak
  • Rejim hapları almak
  • Müshil yahut idrar söktürücü kullanması
  • Aşırı egzersiz yapmak

Bu yöntemlerin tüm bunlar bir takım sıhhat sorununa yol açabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Kifayetsiz beslenme
  • Susuz kalma
  • Elektrolit dengesizlikleri
  • Kalp sorunları
  • Böbrek sorunları

Zayıflamaya çalışıyorsanız, bunu sıhhatli bir halde yapmanız önemlidir. Doktorunuzla sizin için güvenilir ve müessir bir zayıflama planı hakkındaki konuşun.

S: Realist zayıflama hedefleri nedir?

A: Realist zayıflama hedeflerinden bazıları haftada 0.5-1 kg yahut ayda vücut ağırlığınızın %1’ini kaybetmektir.

S: Zayıflama hedeflerime ulaşmama destek olacak bir yardımcı sistemini iyi mi bulabilirim?

C: Zayıflama programına katılarak, doktorunuzla yahut diyetisyeninizle görüşerek yahut bir yardımcı grubuna katılarak bir yardımcı sistemi bulabilirsiniz.

S: Beslenme düzenimde kademeli değişimler yapmanın sıhhatli yolları nedir?

A: Beslenmenizde kademeli değişimler yapmanın sıhhatli yollarından bazıları şunlardır:

  • Daha çok meyve ve sebze yiyecek
  • İşlenmiş besinleri sınırlamak
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih etmek
  • Bolca su içmek

Barış Aydın, dijital dünyaya olan ilgisi ve teknolojiye olan tutkusuyla bilinen bir içerik üreticisidir. Yıllarca farklı alanlarda edindiği deneyimler, ona geniş bir perspektif kazandırmış ve Noweer.com'u kurma yolunda ilham vermiştir. Yazılarında, okuyucularına faydalı bilgiler sunarak, dijital dünyada iz bırakmayı hedeflemektedir.

  • Toplam 146 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Kısa Süreli Diyetlerin Vücut Kompozisyonu Üzerindeki Etkisi

İçindekilerKısa süreli rejimler ve vücut kompozisyonuKısa vadeli diyetlerin yararlarıKısa vadeli diyetlerin riskleriKısa süreli rejim iyi mi emin bir halde yapılır?Kısa vadeli rejim örnekleriII. Kısa süreli rejimler ve vücut kompozisyonuIII. Kısa vadeli diyetlerin yararlarıIV. Kısa vadeli diyetlerin riskleriV. Kısa süreli bir rejimi emin bir halde iyi mi uygulayabilirsiniz?VI. Kısa vadeli rejim örnekleriVII. İnsanların kısa vadeli rejimlerde meydana getirdiği yaygın yanlışlarVIII. Kısa süreli rejim ne vakit yapılmamalıdır? Kısa Süreli Diyetlerin Vücut Kompozisyonu Üzerindeki Etkisi Bu yazı kısa süreli diyetlerin vücut kompozisyonu üstündeki tesirini ele alacaktır. Kısa süreli diyetlerin faydalarını ve risklerini, kısa süreli bir diyetin emin bir halde iyi mi uygulanacağını ve insanların kısa süreli rejimlerde meydana getirdiği yaygın hataları ele alacağız. Kısa süreli rejimler ve vücut kompozisyonu Kısa süreli rejimler, altı aydan daha kısa bir müddet süresince uygulanan rejimler olarak tanımlanır. Çoğu zaman süratli kg vermek için kullanılırlar ve bu mevzuda etken olabileceklerine dair birtakım kanıtlar vardır. Sadece, kısa süreli diyetlerin […]

Kalıcı Kilo Verme Sürdürülebilir Kilo Verme Rehberi

İçindekilerII. Sıhhatli Beslenmenin ÖnemiIII. Egzersiz ve Kilo KaybıIV. Kafi Uyku AlmakV. Stresi Tedvir etmekVI. Romantik Yemeyi ÖnlemeBir Yardımcı Sisteminin SürdürülmesiVIII. Bir Yardımcı Sisteminin Sürdürülmesi II. Sıhhatli Beslenmenin Önemi III. Egzersiz ve Kilo Kaybı IV. Kafi Uyku Almak V. Stresi Tedvir etmek VI. Romantik Yemeyi Önleme VII. Realist Hedefler Belirlemek VIII. Bir Yardımcı Sisteminin Sürdürülmesi IX. Ustalaşmış Yardım Aramak Sıkça Sorulan Sorular Hususiyet Yanıt Uzun vadeli rejim başarısı Sıhhatli bir rejim, egzersiz, kafi uyku, stres yönetimi, romantik yeme alışkanlığından kaçınma, realist hedefler tayin ve bir yardımcı sistemi sürdürme Toplumsal yardımcı İnsanların rejimlerine sadık kalmalarına ve zayıflama hedeflerine ulaşmalarına destek verir Rejim yapmak Ne yiyip içeceğiniz hikayesinde sıhhatli seçimler yapmak Kilo kaybı Kilo vermek ve verilen kiloyu korumak Sıhhatli beslenme Vücuda gerekseme duyduğu gıdaları elde eden muhtelif sıhhatli yiyecekler yiyecek II. Sıhhatli Beslenmenin Önemi Uzun vadeli rejim başarısı için sıhhatli bir rejim eğer olmazsa olmazdır. Sıhhatli bir rejim uyguladığınızda, vücudunuza muntazam emek […]

Yeni Başlayanlar İçin Paleo Diyeti Tarifleri

İçindekiler Paleo DiyetineIII. Paleo Diyeti Nasıl UygulanırIV. Paleo Diyet TarifleriV. Paleo Diyet Yemek PlanıVI. Paleo Rejim Alışveriş SıralamasıVII. Paleo Rejim AtıştırmalıklarıVIII. Paleo Diyeti TatlılarıIX. Paleo Diyeti Sual & YanıtPaleo Diyeti Sual & Yanıt Yiyecek Planları Paleo Diyetine Paleo diyeti, Paleolitik çağda atalarımızın yediği yiyeceklere dayanan popüler bir diyettir. Bu diyetin, meyve, sebze ve yağsız protein açısından zengin olduğu için modern diyetten daha sağlıklı olduğu söylenir. Paleo diyetinin ayrıca kilo vermeye, genel sağlığı iyileştirmeye ve kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olduğu söyleniyor. III. Paleo Diyeti Nasıl Uygulanır Paleo Diyeti uygulanması nispeten basit bir diyettir, ancak doğru uyguladığınızdan emin olmak için bilmeniz gereken birkaç şey vardır. İlk olarak, Paleo Diyeti, atalarımızın Paleolitik çağda yaptığı gibi yemek yeme fikrine dayanır. Bu, besin açısından zengin, tam, işlenmemiş yiyecekler yemeye odaklanmanız gerektiği anlamına gelir. Paleo Diyetinde yemeniz gereken temel besinlerden bazıları şunlardır: Et Balık Meyveler Sebze Fındık Tohumlar İşlenmiş […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele